JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 24-09-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku (200g),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta ze słonecznika i jabłka z cynamonem (30g) Arbuz. |
Zupa barszczyk ukraiński . (250 ml) (seler, śmietana) |
Potrawka azjatycka (250g) Kompot |
Herbata owocowa (250 ml) Baton owocowy– 1 szt Owoc. |
Wtorek 25-09-2018 |
Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), wędlina drobiowa(30 g) Warzywa |
Zupa węgierska (250ml) (seler) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka ogrodowa (50g), ogórek kiszony. Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Jogurt |
Środa 26-08-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, krakowska sucha, pata z sera twarogowego papryki i selera naciowego, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc |
Kapuśniak z kiszonej kapusty
(250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym (100g),kasza gryczana(100g), bukiet warzyw na parze (100g) Kompot (250 ml) (śmietana) |
Kakao bezglutenowe na mleku (250ml) Ryż z sosem owocowym (jogurt) |
Czwartek 27-08-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) pasztet z soczewicy(30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. |
Barszczyk biały z jajkiem.
( (seler) |
Ryż z sosem serowo-owocowym (250g) Kompot (ser twarogowy, jogurt) |
Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),szynka wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 28-08-2018 |
Kaszka kukurydziana z musem owocowym (200 ml),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser mozzarella kulki (30g) (mleko) |
Krem z cukinii z nasionami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny (100g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka z kukurydzą (100g) Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Ciasto z owocami – 1 porcja. Banan. (jajo, jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |