Herbata owocowa z imbirem (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka z drobiu (30g), pasta z sera tofu i papryki (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Zupa szpinakowa (250 ml)
(seler)
Leczo bez mięsne(200g), ziemniaki puree (100g)
Kompot (250 ml)
Bułka z miodem – 1 szt. (250 ml)
Jabłko
(pszenica)
Wtorek
24-09-2019
Kaszka manna na mleku roślinnym(200 ml), tłuszcz roślinny(5g) pieczywo pszenne/graham (30g), krakowska sucha (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler)
Kotlet schabowy w paniercekukurydzianej(100g), ziemniaki puree (100g),sałatka z ogórka (100g). Kompot (250 ml)
Koktajlśliwkowo-kakaowy – 1 porcja
(miód)
Środa
25-09-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, szynka wieprzowa, miks sałat, pomidor, szczypiorek.