JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

23-09-2019

Herbata owocowa z imbirem (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka z drobiu (30g), pasta z sera twarogowego i papryki (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa szpinakowa z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo bez mięsne(200g), ziemniaki puree (100g)

Kompot (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt (250 ml)

Jabłko

(pszenica)

Wtorek

24-09-2019

Kaszka jaglana na mleku (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), krakowska sucha (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej(100g), ziemniaki puree (100g), mizeria (100g). Kompot (250 ml)

(jajko, śmietana)

Koktajl śliwkowo-kakaowy – 1 porcja

(miód)

Środa
25-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, smalec z fasoli, szynka wieprzowa, miks sałat, pomidor, szczypiorek.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Gulasz warzywno-mięsny (100g), kasza gryczana (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g). Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Racuchy bezglutenowe z jabłkiem – 1porcja

(jajko)

Czwartek

26-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), filet z kurczaka (30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek, szczypiorek. Śliwki.

(jajko, jogurt)

Zupa z ogórkowa z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Grillowane warzywa (200g), pieczone ziemniaki (100g), ogórek kiszony 1 szt.

Kompot (250 ml)

Herbata

Kasza jaglana z musem owocowym – 1 porcja

Piątek

27-09-2019

Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty(30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. Krem cebulowy z nasionami (250ml)

(seler, śmietana)

Pieczona ryba w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet jarzyn (50g), surówka wiosenna(50g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 porcja.

Banan – 1 szt.