JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 23-04-2018 |
Herbata miętowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g), masło (10g), szynka drobiowa (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka z pulpetami drobiowymi(250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron kokardki(100g), polewa serowo-owocowa (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) |
Herbata owocowa (250 ml) Ciastko zbożowe – 1 szt Owoc- 1 szt ( pszenica, owies, żyto, jajo) |
Wtorek 24-04 -2018 |
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami i nasionami lnu (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g) krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, szczypiorek. Melon. |
Zupa z brokułów z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlety warzywno-mięsne(100g), ziemniaki puree (100g), mizeria (50g),bukiet warzyw na parze na parze(50g) Kompot (250ml) (jajo, pszenica, masło,śmietana) |
Kakao na mleku (250ml) Rogal maślany z masłem i miodem– 1 porcja (pszenica) |
Środa 25-04 -2018 |
Stół szwedzki Kawa inka/mleko, pieczywo pszenne, masło, ser twarogowy w plasterkach szynka wieprzowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa marchwianka z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy (200g), kasza wiejska z soczewicą (100g), surówka z buraka(50g), ogórek kiszony- 1 szt Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Herbata z rumianku (250 ml) Deser z sera twarogowego– 1 porcja (jogurt, miód) |
Czwartek 26-04-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Rosół z mięsem drobiowym(250 ml) (seler, pszenica, jajko) |
Naleśniki z jabłkiem polane śmietaną – 2 szt Kompot (250 ) (pszenica, jajo) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 27-04-2018 |
Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne(30g), masło(5g), pasta bambino (30g) Prażone nasiona. (miód, kakao, pszenica, jajko) |
Zupa z groszku zielonego na maśle (250 ml) (seler, śmietana) |
Paluszki rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z kapusty pekińskiej(100g) Kompot (250 ml) (masło,pszenica, jajo) |
Herbata z mięty (250ml) Brownie daktylowe– 1 szt Banan – 1 szt (miód, kakao) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |