JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
22-11-2018
Płatki Musli
na mleku roślinnym(200g),masło
(5g), pieczywo pszenne/żytnie
(30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa ziemniaczana (250
ml)

(seler)

Potrawka
azjatycka (200), ryż basmati (100g)

Kompot
(250 ml)

Koktajl
arbuzowy – 1 porcja

Chrupki
kukurydziane – 1 szt

Wtorek
23-10-2018
Herbata
owocowa(250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z ryby (30g),
ser żółty
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa pomidorowa makaronem
(250ml)

(seler, jogurt, pszenica, jajo)

Schab w
panierce kukurydzianej (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),
mizeri
a (50g), marchew junior(50g)

Kompot
(250 )

(jajo, śmietana)

Herbata
owocowa (250 ml)

Galaretka
ze soku – 1 porcja

(wyrób
własny)
Biszkopty
– 5 szt

(pszenica, jajo)

Środa
24-10-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
masło,pasta z fasoli, szynka drobiowa,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk biały z jajkiem
(250
ml)
(seler, śmietana, pszenica)
Pęczato warzywne (200g)

Kompot
(250 ml)

(jęczmień)

Herbarta
owocowa (250ml)

Ryż
z jabłkiem – 1 porcja

Czwartek
25-10-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło
(10g), pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z marchwi
(30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa z soczewicy (250 ml)

(seler)

Makaron z
groszku zielonego z mięsem w białym sosie (250 )

Kompot (250 )

(śmietana,
seler)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),twarogowy
w plastrach
(30g) Owoc – 1
szt

Piątek
26-10-2018
Kasza manna na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo pszenne
(60g), pasta z bambino
(30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, kakao, miód)

Zupa kalafiorowa

(250
ml)

(jogurt, seler,

Ryba
po grecku (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot
(250g)

(seler)

Herbata z
mięty (250ml)
Racuchy
z ś liwką
– 2 szt

Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011