JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 22-11-2018 |
Płatki Musli na mleku roślinnym(200g),masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto, owies) |
Zupa ziemniaczana (250 ml) (seler) |
Potrawka azjatycka (200), ryż basmati (100g) Kompot |
Koktajl Chrupki |
Wtorek 23-10-2018 |
Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z ryby (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa pomidorowa makaronem (250ml) (seler, jogurt, pszenica, jajo) |
Schab w panierce kukurydzianej (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), mizeria (50g), marchew junior(50g) Kompot (jajo, śmietana) |
Herbata owocowa (250 ml) Galaretka (wyrób (pszenica, jajo) |
Środa 24-10-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa, pieczywo pszenne, masło,pasta z fasoli, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk biały z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana, pszenica) |
Pęczato warzywne (200g)
Kompot (jęczmień) |
Herbarta owocowa (250ml) Ryż |
Czwartek 25-10-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z marchwi (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa z soczewicy (250 ml)
(seler) |
Makaron z groszku zielonego z mięsem w białym sosie (250 ) Kompot (250 ) (śmietana, |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),twarogowy w plastrach(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 26-10-2018 |
Kasza manna na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (60g), pasta z bambino (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, kakao, miód) |
Zupa kalafiorowa
(250 (jogurt, seler, |
Ryba po grecku (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g) Kompot (seler) |
Herbata z mięty (250ml) Racuchy z ś liwką – 2 szt Banan. (pszenica, jajo, jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |