JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
22-01-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami z mięsem (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego (100g), ziemniaki (100g), surówka (100g) Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną– 250 ml Baton owocowy – 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
23 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), szynka z drobiu (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml). (seler) |
Kotlet schabowy bez panierki pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), mizeria (100g),.Kompot – 250 ml (masło, jajo, śmietana) |
Herbata z rumianku –250 ml Budyń czekoladowy– 1 porcja Sezamki– 5 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (mleko) |
Środa
24-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, krakowska sucha z indyka, mozzarella Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa ryżanka (250 ml) (seler) |
Sos mięsno -warzywny (100g), ziemniaki(100 surówka z ogórka kiszonego(50g)marchew junior(50g) Kompot -250 ml |
Kakao bezglutenowe na mleku -250 ml Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem Warzywa do chrupania. |
Czwartek
25-01-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło (10g),jajo na twardo 1 szt, pasta z sera twarogowego z papryką (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (250 g) Kompot – 250 ml |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) ser twarogowy w plastrach (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
26-01-2018 |
Kasza kukurydziana z amarantusem i żurawiną na mleku (250 ml), bułka bezglutenowa (30g) masło (5g) nutella – wyrób własny (30g) Warzywa do chrupania. (kakao bezglutenowe, miód) |
Zupa krem z dyni i pomidorów z nasionami (250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g)surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) ( masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Baton musli wyrób własny – 2 szt Banan – 1 szt ( jajo, miód) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |