JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 21-05-2018 |
Musli na mleku roślinnym z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g), tłuszcz roślinny (5g),filet z kurczaka (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronem ryżowym (200 g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa- 250 ml Budyń na mleku roślinnym– 1 szt Baton owocowy- 3 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek 22-05 -2018 |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny(10g),pasta z fasoli (30g),krakowska sucha z drobiu (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z sałaty (100g) Kompot (250ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Deser owocowy – 1 porcja (miód) |
Środa 23-05 -2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika,ser z cukinii, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa z awokado (250 ml) (seler ) |
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), brokuł na parze(50g), surówka z marchwi (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Fit serniczek z kaszy jaglanej– 1 porcja |
Czwartek 24-05-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250mnl) (seler) |
Gołąbki z kaszą – 2 szt z sosem pieczarkowym Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta z sera tofu i pomarańcza ,. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 25-05-2018 |
Płatki żytnie na mleku roślinnym z żurawiną(200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny (5g), pasta rybna (30g) Prażone nasiona. |
Zupa z rabarbaru (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Ciasta z rabarbarem– 1szt Banan – 1 szt (pszenica,żyto, owies, miód) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |