JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-11-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),tłuszcz roślinny(10g), ser żółty z pomidorem z cukinii (30g), parówki -2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa jarzynowa z ziemniakami z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Mięso drobiowe z ryżem basmati i bukietem warzyw (200g)

Kompot– 250 ml

(pszenica, jajo)

Herbata owocowa – 250 ml

Kisiel wiśniowy

Baton owocowy – 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

21-11 -2017

Płatki owsiane na mleku roślinnym z prażonymi nasionami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g), szynka (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek

Warzywa do chrupania

Rosół z makaronem ryżowym(250 ml).

(seler)

Pieczone udko kurze(100g0, ziemniaki puree z koperkiem (100), kalafior na parze (50g), surówka z buraka (50g)

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku roślinnym -250 ml

Bułka pszenna z miodem – 1 szt

( pszenica)

Środa

22-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko roślinne szynka wieprzowa, pasta z sera tofu z rzodkiewką . Tłuszcz roślinny Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Pomarańcz.

Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną niepalona i soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), marchew junior (50g)

Kompot – 250 ml

(seler, pszenica)

Herbata z rumianku – 250 ml

Galaretka owocowa – 1 porcja

Czwartek

23-11-2017

Herbata malinowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g)tłuszcz roślinny (10g) pieczony schab – wyrób własny (30g), pasta z fasoli (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z mięsem drobiowym i bukietem warzyw w sosie pomidorowym(200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g),tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

24-11-2017

Kasza manna z rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g),pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa fasoli szparagowej z ziemniakami ( 250 ml)

(seler,)

Świeży sum pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka kapusty białej (50g), marchew z groszkiem w sosie koperkowym (50g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Piernik(wyrób własny) – 1 porcja

Banan – 1 szt.

(pszenica)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011