JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-11-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe 30g),masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g), parówki -2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa jarzynowa z ziemniakami z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Mięso drobiowe z ryżem basmati i bukietem warzyw (200g)

Kompot– 250 ml

Herbata owocowa – 250 ml

Kisiel wiśniowy

Baton owocowy – 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

21-11 -2017

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z prażonymi nasionami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek

Warzywa do chrupania

Rosół z makaronem ryżowym(250 ml).

(seler)

Pieczone udko kurze(100g0, ziemniaki puree z koperkiem (100), kalafior na parze (50g), surówka z buraka (50g)

Kompot – 250 ml

(masło)

Kakao bezglutenowe na mleku 250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt

Środa

22-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowa z rzodkiewką . Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Pomarańcz.

Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną niepalona i soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), marchew junior (50g)

Kompot – 250 ml

(seler, jajo)

Herbata z rumianku – 250 ml

Galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja

Czwartek

23-11-2017

Herbata malinowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) pieczony schab – wyrób własny (30g), pasta z jaj (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z mięsem drobiowym i bukietem warzyw w sosie pomidorowym(200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

24-11-2017

Kasza jaglana z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g),ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa fasoli szparagowej z ziemniakami ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło)

Świeży sum pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka kapusty białej (50g), marchew z groszkiem w sosie koperkowym (50g)

Kompot (250 ml)

(masło, śmietana)

Herbata owocowa – 250 ml

Piernik(wyrób własny) – 1 porcja

Banan – 1 szt.

( masło, jajo)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011