JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
20-11-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g), parówki -2 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami z mięsem drobiowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Naleśniki z serem twarogowym polane sosem jogurtowym – 2 szt Kompot– 250 ml (pszenica, jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml Kisiel wiśniowy Biszkopciki – 5 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (pszenica, jajo) |
Wtorek
21-11 -2017 |
Płatki owsiane na mleku z prażonymi nasionami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g), szynka (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska (250 ml). (seler, śmietana) |
Pieczone udko kurze(100g0, ziemniaki puree z koperkiem (100), kalafior na parze (50g), surówka z buraka (50g) Kompot – 250 ml (masło) |
Kakao na mleku 250 ml Rogal maślany z masłem i miodem – 1 szt ( pszenica) |
Środa
22-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowa z rzodkiewką . Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Pomarańcz. |
Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną niepalona i soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml (seler, pszenica, jajo) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja |
Czwartek
23-11-2017 |
Herbata malinowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g) pieczony schab – wyrób własny (30g), pasta z jaj (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z mięsem drobiowym i bukietem warzyw w sosie pomidorowym(200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
24-11-2017 |
Kasza manna z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g),ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z fasoli szparagowej z makaronem ( 250 ml) (seler, śmietana, pszenica, masło) |
Świeży sum pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka kapusty białej (50g), marchew z groszkiem w sosie koperkowym (50g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Piernik(wyrób własny) – 1 porcja Banan – 1 szt. (pszenica, masło, jajo) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |