JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g), ser „Mój ulubiony” (30g), parówki mini -2 szt .

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler, śmietana)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona(100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe (250 ml)

(miód)

Wtorek

21-08-2018

Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), szynka drobiowa (30g), paprykarz (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

(ryba)

Zupa barszcz ukraiński z ziemniaki.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo z mięsem drobiowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Ciasto bezglutenowe– 1 porcja

Owoc- 1 szt.

(jajo, jogurt)

Środa

22-08-2018

Stół szwedzki

Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej.

(250 ml)

(seler)

Rolada mięsna (100g), sos jogurtowy, ryż mieszany (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(ser żółty)

Herbata owocowa (250 ml)

Racuchy z jabłkiem – 2 szt

(jajko, kefir)

Czwartek

23-08-2018

Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), jajko – 1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z serem na słodko (100g), sos owocowy.

Kompot (250 )

(jogurt, miód)

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

24-08-2018

Płatki kukurydziane z bakaliami na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), mozzarella (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa z gruszki i pietruszki z nasionami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, jajo)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy– 1szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011