JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

20-05-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g) parówki mini, pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) Ryż z serem twarogowym i sosem owocowym (200g)

Kompot (250 ml)

(jajko, jogurt)

Herbata owocowa (250 ml)

Kanapki z pieczywa bezglutenowego z wędliną – 1 porcja Owoc

(pszenica, masło)

Wtorek

21-05-2019

Płatki kukurydziane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g), Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g)

Kompot (250 ml)

(, jajo)

Herbata miętowa z cytryna (250 ml)

Babeczka bezglutenowa z czarna porzeczką – 1 porcja

(jajko, ser twarogowy)

Środa
22-05-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i papryki, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki (100g), sos mięsno-warzywny (200g), ogórek kiszony 1 szt.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel owocowy – 1 porcja

Owoc- 1 szt.

Czwartek

23-05-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo z mięsem drobiowym (200g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy – 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser żółty (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

24-05-2019

Kaszka kukurydziana z mlekiem (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g) jajko. Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa jarzynowa z ryżem (250ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (50g), ogórek kiszony Kompot (250g)

(pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja

Banan.