JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 20-05-2019 Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g) parówki mini, pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) Ryż z serem twarogowym i sosem owocowym (200g) Kompot (250 ml) (jajko, jogurt) Herbata owocowa (250 ml) Kanapki z pieczywa bezglutenowego z wędliną – 1 porcja Owoc (pszenica, masło) Wtorek 21-05-2019 Płatki kukurydziane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g), Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g) Kompot (250 ml) (, jajo) Herbata miętowa z cytryna (250 ml) Babeczka bezglutenowa z czarna porzeczką – 1 porcja (jajko, ser twarogowy) Środa 22-05-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i papryki, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler, śmietana) Ziemniaki (100g), sos mięsno-warzywny (200g), ogórek kiszony 1 szt. Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Kisiel owocowy – 1 porcja Owoc- 1 szt. Czwartek 23-05-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) Leczo z mięsem drobiowym (200g), ziemniaki puree z koperkiem (100g) Kompot (250 ml) Sok owocowy – 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser żółty (30g) Owoc – 1 szt. Piątek 24-05-2019 Kaszka kukurydziana z mlekiem (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g) jajko. Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa jarzynowa z ryżem (250ml) (seler, śmietana) Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (50g), ogórek kiszony Kompot (250g) (pszenica, jajko) Herbata z mięty (250ml) Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja Banan. 2019-05-20