JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 19-03-2018 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g)pasta ze słonecznika (30g), pasta z sera tofu z ogórkiem kiszonym (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (2 szt) Kompot(250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (miód) |
Wtorek 20 -03 -2018 |
Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g) pasta z sera tofu i papryki (30g), szynka (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica,żyto, owies) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Udko z drobiu pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem polane masłem (100g) Kompot (250ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Budyń waniliowy z maliną (mleko roślinne) |
Środa 21-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata/kawa inka na mleku roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, szynka wieprzowa, pasta z soczewicy, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pulpety wieprzowe (100g), kasza gryczana z soczewicą (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) ( pszenica) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Ryż z sosem owocowym (miód) |
Czwartek 22-03-2018 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu z rzodkiewką (30g), paprykarz (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (ryba) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Bigos z mięsem wieprzowym (200g) ziemniaki (100g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),szynka drobiowa, rzodkiewka. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 23-03-2018 |
Kaszka manna na mleku roślinnym z żurawiną i płatkami migdałów(200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny(5g), pasta bambino(30g). Prażone nasiona. Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania (kakao, miód) |
Zupa krupnik (250 ml) (jęczmień, seler ) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie z ziemniakami z dynią puree, posypane koperkiem (100g), brokuł na parze (100) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Muffiny z jabłkiem – 2 szt Banan – 1 szt (owies, pszenica, żyto) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |