JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
18-12-2017 |
Herbata z rumianku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g),parówki – 2 szt, pasta z sera tofu (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa z pulpetami mięsnymi (250 ml) (seler) |
Potrawka z mięsem drobiowym(200g) Kompot – 250 ml |
Koktajl truskawkowy -250 ml sezamki– 1 szt (na mleku roślinnym,miód) |
Wtorek
19-12 -2017 |
Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g),szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler,) |
Porcja mięsa wieprzowego (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw(100g) Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym– 250 ml Bułka pszenna z miodem (pszenica) |
Środa
20-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml). (seler,) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym(100g), kasza jęczmienna z soczewicą(100g), surówka kapusty pekińskiej (100) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Pampuch z sosem wiśniowym -1 porcja Owoc ( pszenica) |
Czwartek
21-12-2017 |
Kawa inka z mlekiem roślinnym(250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g)tłuszcz roślinny(10g)krakowska sucha (30g), pasta z sera tofu i ogórka świeżego. Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Owoc. Warzywa do chrupania. |
Zupa marchwianka z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z warzywami posypany serem tofu– 2 szt Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) mięso pieczone(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
22-12-2017 |
Musli na mleku roślinnym(250 ml), pasta bambino (30g) Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies, kakao,miód) |
Zupa krem z selera z prażonymi nasionami( 250 ml) (seler) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew junior (50g), ogórek w sosie winegret(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciastko piernik – 1 porcja Banan – 1 szt. ( żyto, pszenica) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |