JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
18-12-2017 |
Herbata z rumianku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),masło (10g),parówki – 2szt (30g), ser żółty (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa z pulpetami mięsnymi (250 ml) (seler, śmietana) |
Pierogi ruskie(200g), surówka z marchwi i jabłek (100g) Kompot – 250 ml (pszenica, jajo, masło) |
Koktajl truskawkowy -250 ml sezamki– 1 szt (jogurt, miód) |
Wtorek
19-12 -2017 |
Kaszka manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g),szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml) (seler, pszenica, jajo, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g),bukiet warzyw (100g) Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku – 250 ml Rogal maślany z masłem i miodem (pszenica) |
Środa
20-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, ser mozzarella, szynka drobiowa. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym(100g), kasza jęczmienna z soczewicą(100g), surówka kapusty pekińskiej (100) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Pampuch z sosem truskawkowym -1 porcja Owoc (jogurt, pszenica) |
Czwartek
21-12-2017 |
Kawa inka z mlekiem (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g) masło (10g)krakowska sucha (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka świeżego. Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Owoc. Warzywa do chrupania. |
Zupa marchwianka z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Naleśniki z serem polane śmietaną – 2 szt Kompot (250 ml) (pszenica , jajko) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) ser żółty(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
22-12-2017 |
Musli na mleku (250 ml), pasta bambino (30g) Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies, kakao) |
Zupa krem z selera z grzankami( 250 ml) (seler, śmietana, masło, pszenica) |
Paluszki rybne pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew junior (50g), mizeria(50g) Kompot (250 ml) (masło, śmietana) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciastko piernik – 1 porcja Banan – 1 szt. (jajo,mleko, żyto, pszenica) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |