JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

18-06-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser twarogowy z rzodkiewką(30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata.

Owoc.

Zupa ogórkowa z kiszonego ogórka z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z polewą serowo-truskawkową (250g)

Kompot (250 ml)

Smoothi owocowo-warzywny – 250 ml

(miód)

Wtorek

19-06 -2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), pasta ze słonecznika i jabłka (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego w sosie chrzanowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Sałatka owocowa – 1 porcja

(miód)

Środa

20-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i szczypiorku, tahini czekoladowe, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

(sezam, kakao, miód)

Zupa ziemniaczanka

(250 ml)

(seler)

Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym(100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250ml)

(śmietana, jajo)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy- 1szt

Jabłko – 1 szt

(owies,jęczmień, pszenica)

Czwartek

21-06-2018

Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), serek wiejski (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Ryż z warzywami posypane wędzonym serem tofu (200g)

Kompot (250 )

(pszenica, ser twarogowy)

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),krakowska sucha Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

22-06-2018

Mleko truskawkowe (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), tahini czekoladowe (15g), ser żółty (30g).

(sezam, kakao, miód)

Krem ogórkowy z ogórka świeżego z nasionami słonecznika

(250 ml)

(seler)

Dorsz pieczony w piecu (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), kalafior (50g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z mięty (250ml)

Serek szkolny – 1szt

Banan – 1 szt

(jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011