JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 18-06-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser twarogowy z rzodkiewką(30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata. Owoc. |
Zupa ogórkowa z kiszonego ogórka z ziemniakami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Ryż z polewą serowo-truskawkową (250g) Kompot (250 ml) |
Smoothi owocowo-warzywny – 250 ml (miód) |
Wtorek 19-06 -2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), pasta ze słonecznika i jabłka (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie chrzanowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka (100g) Kompot (250 ml) (śmietana) |
Herbata miętowa z cytryną – 250 ml Sałatka owocowa – 1 porcja (miód) |
Środa 20-06-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i szczypiorku, tahini czekoladowe, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Arbuz. (sezam, kakao, miód) |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym(100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250ml) (śmietana, jajo) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy- 1szt Jabłko – 1 szt (owies,jęczmień, pszenica) |
Czwartek 21-06-2018 |
Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), serek wiejski (30 g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ryż z warzywami posypane wędzonym serem tofu (200g) Kompot (250 ) (pszenica, ser twarogowy) |
Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),krakowska sucha Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 22-06-2018 |
Mleko truskawkowe (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), tahini czekoladowe (15g), ser żółty (30g). (sezam, kakao, miód) |
Krem ogórkowy z ogórka świeżego z nasionami słonecznika (250 ml) (seler) |
Dorsz pieczony w piecu (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), kalafior (50g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata z mięty (250ml) Serek szkolny – 1szt Banan – 1 szt (jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |