Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) pasta z fasoli (30g), pasta z sera twarogowego i papryki (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon
Zupa barszczyk biały z jajkiem(250 ml)
(seler, pszenica)
Gulasz warzywny z ciecierzycą (180g), kasza gryczana niepalona z soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty(100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Ciastko zbożowe – 1 porcja
Owoc- 1 szt
(pszenica, żyto, owies)
Wtorek
19-03-2019
Musli na mleku roślinnym (250 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z batata (40g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler)
Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja
(jogurt, pszenica, miód)
Środa
20-03-2019
Stół szwedzki
Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika ser żółty, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.
Warzywa do chrupania
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250 ml)
(seler)
Bigos warzywny (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250ml)
Galaretka owocowa – 1 porcja
(wyrób własny)
Czwartek
21-03-2019
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera twarogowego i ogórka (20g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną.
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana)
Leczo warzywne (180 g), ziemniaki (100g)
Kompot (250 ml)
Woda mineralna niegazowana,pieczywo pszenne(60g), pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek
22-03-2019
Kaszka manna na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g), ser twarogowy w plastrach (30g), dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania
Zupaz groszku zielonego z makaronem drobnym (250ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajko)
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet warzyw na parze (50g), ogórek kiszony