JADŁOSPIS |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
18-03-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) krakowska sucha (30g), pasta z sera twarogowego i papryki (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon | Zupa barszczyk biały z jajkiem (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Gulasz wieprzowy (180g), kasza gryczana niepalona z soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty(100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Ciastko zbożowe – 1 porcja Owoc- 1 szt (pszenica, żyto, owies) |
|
Wtorek
19-03-2019 |
Musli na mleku (250 ml), masło (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z batata (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja (jogurt, pszenica, miód) |
|
Środa 20-03-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, masło, szynka pieczona (wyrób własny), ser żółty, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250 ml)
(seler) |
Bigos (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Galaretka owocowa – 1 porcja (wyrób własny) |
|
Czwartek
21-03-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i ogórka(20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. | Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Pierogi z mięsem (180 g). surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Woda mineralna niegazowana, pieczywo pszenne(60g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
22-03-2019 |
Kaszka manna na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser twarogowy w plastrach (30g), dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania | Zupa z groszku zielonego z makaronem drobnym (250ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajko) |
Pieczona miruna (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet warzyw na parze (50g), ogórek kiszony
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Ciasto z buraka – 1 porcja Banan. (jajko, pszenica, miód jogurt) |