JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
18-02-2019 |
Herbata miętowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), parówki – 2 szt. Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Ryż z serem tofu polane musem owocowym (180 g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Bułka pszenna, miód – 1porcja (pszenica) |
|
Wtorek
19-02-2019 |
Płatki owsiano-jaglane z mlekiem roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z ciecierzycy (20g), ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa brokułów z ryżem (250 ml)
(seler) |
Kotlety mielone mięsno-warzywne(100g), ziemniaki puree(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml) | |
Środa 20-02-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, szynka drobiowy, pasta ze fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (200g), kasza gryczana jasna (100gm), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Budyń czekoladowy z malinami na mleku roślinnym– 1 porcja |
|
Czwartek
21-02-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania | Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami, z mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, pszenica) |
Kopytka z masłem(180g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot (250 ml) (ser, pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
22-02-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z batatów (30g)
Warzywa na chleb sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka (250ml)
(seler) |
Miruna pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw (100g)
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Baton owocowy – 1 szt. Banan. |