JADŁOSPIS |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
18-02-2019 |
Herbata miętowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), parówki – 2 szt. Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Naleśniki z serem polane musem owocowym (180 g)
Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Herbata owocowa (250 ml)
Rogal maślany, masło, miód – 1porcja (pszenica) |
|
Wtorek
19-02-2019 |
Płatki owsiano-jaglane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z jajek (20g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa brokułów z ryżem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlety mielone mięsno-warzywne(100g), ziemniaki puree(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (jajko, pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Pieczone jabłka z masłem orzechowym – 1porcje |
|
Środa 20-02-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, masło, szynka drobiowy, pasta ze fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)
(seler, jajko, pszenica) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (200g), kasza gryczana jasna (100gm), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Budyń czekoladowy z malinami– 1 porcja (mleko) |
|
Czwartek
21-02-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania | Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami, z mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Kopytka z masłem(180g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot (250 ml) (ser, pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), ser twarogowy z papryką (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt. |