JADŁOSPIS
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

18-02-2019

Herbata miętowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), parówki – 2 szt. Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Naleśniki z serem polane musem owocowym (180 g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal maślany, masło, miód – 1porcja

(pszenica)

Wtorek

19-02-2019

Płatki owsiano-jaglane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z jajek (20g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa brokułów z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlety mielone mięsno-warzywne(100g), ziemniaki puree(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczone jabłka z masłem orzechowym 1porcje

Środa
20-02-2019

Stół szwedzki

Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, masło, szynka drobiowy, pasta ze fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)

(seler, jajko, pszenica)

Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (200g), kasza gryczana jasna (100gm), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250ml)

Budyń czekoladowy z malinami– 1 porcja

(mleko)

Czwartek

21-02-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami, z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Kopytka z masłem(180g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

(ser, pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), ser twarogowy z papryką (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt.