JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

16-09-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), filet wędzony z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl wiśniowo mleczny (roślinne) (250 ml)

(miód)

Wtorek

17-09-2019

Herbata z mięty (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), krakowska sucha (30g), pasta warzywna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. Zupa krupnik (250 ml)

(seler, jęczmień)

Makaron ryżowy z sosem owocowym (250 g).

Kompot (250 ml)

(miód)

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka owocowa – wyrób własny – 1porcja

Środa
18-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika, parówki, miks sałat, pomidor, szczypiorek.

Zupa węgierska z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Filet z drobiu w sosie pieczarkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka wiosenna (100g). Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Naleśnik z brzoskwinią– 1porcja

(pszenica)

Czwartek

19-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu z papryką (20g), szynka z drobiu (30g). Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Śliwki. Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Spaghetti * makaron ryżowybolognes (200g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Herbata

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Piątek

20-09-2019

Musli na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), dżem (30g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Zupa jarzynowa z ziemniakami (250ml)

(seler)

Pulpet warzywny z fasolą w sosie pomidorowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250g)

(pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Kisiel owocowy – 1 porcja.

Banan – 1 szt.