JADŁOSPIS (wegeteriański ) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 15-04-2019 Płatki owsiane z mlekiem roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z buraka (50g), ogórek kiszony Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) Koktajl bananowo-cukiniowy (200 ml) (kefir) Wtorek 16-04-2019 Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta z fasoli (20g) krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) Pierogi ze szpinakiem (100g), surówka z marchwi i rzodkwi (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) Herbata owocowa (250 ml) Kisiel malinowy z malinami – 1 porcja Sezamki – 1 szt Środa 17-04-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa rosół z makaronem (250 ml) (seler, pszenica, jajko) Gulasz warzywny (100g), kasza gryczana z kaszą pęczak (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja (pszenica) Czwartek 18-04-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa barszczyk z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana, pszenica) Leczo warzywne (200g), ziemniaki z koperkiem (100g) Kompot (250 ml) Woda mineralna, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt. 2019-04-12