Płatki owsiane z mlekiem roślinnym(200 ml), tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania
Zupa pomidorowa z ryżem(250 ml)
(seler)
Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z buraka (50g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml)
(pszenica)
Koktajl bananowo-cukiniowy
(200 ml)
Wtorek
16-04-2019
Herbata owocowa(250 ml), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/graham (60g),pasta z fasoli(20g) krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa kapuśniak z ziemniakami(250 ml)
(seler)
Pierogi z mięsem (100g), surówka z marchwi i rzodkwi (100g)
Kompot (250 ml)
(pszenica)
Herbata owocowa (250 ml)
Kisiel malinowy z malinami – 1 porcja
Sezamki – 1 szt
Środa
17-04-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, parówki, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania
Zupa rosół z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler)
Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana z kaszą pęczak (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja
(pszenica)
Czwartek
18-04-2019
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta rybna (20g), pasta ze słonecznika z jabłkiem (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną.
Zupa barszczyk z kiełbasą białą (250 ml)
(seler, pszenica)
Leczo warzywne (200g), ziemniaki z koperkiem (100g)