JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

14-01-2019

Herbata owocowa (250g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka drobiowa (30g), pasta z ciecierzycy (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, rzodkiewki, szczypiorek.

Melon

Zupa brokułowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z serem twarogowym polane sosem owocowym (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250g)

Kisiel owocowy – 1 szt

Chrupki kukurydziane – 1 op.

Wtorek

15-01-2019

Herbata owocowa (250 ml),masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek i (20g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa duet fasolowy z ziemniakami

(250ml)

(seler,, śmietana)

Gołąbki w sosie pomidorowym– 2 szt

Kompot (250 )

Kakao bezglutenowe na mleku (250ml)

Kasza jaglana z sosem owocom

16.01.2019

Stół szwedzki

Herbata miętowa z cytryną, pieczywo bezglutenowe, masło,krakowska sucha, ser żółty , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa meksykańska

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy (100g), ziemniaki pureee z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250ml)

Jabłecznik z na kaszy jaglanej – 1porcja

Czwartek

17-01-2019

Kasza kukurydziana na mleku (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), pasta z batata (30g)

Warzywa na chleb: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Bigos (100g), ziemniaki (100g)

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g),ser żółty, masło (10g),(30g) Owoc – 1 szt

Piątek

18-01-2019

Herbata owocowa (250 ml),masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), jajko -1 szt, ser twarogowy w plastrach (30g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z ryżem

(250 ml)

(seler, śmietana)

Filet z ryby zapiekany w piecu, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Galaretka z soku – 1 szt

Banan -1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011