JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Wtorek
13-11-2018
Płatki
musli tropikalne z
mlekiem roślinnym(200g),tłuszcz roślinny (5g) pieczywo
pszenne/ graham
(30g), pasta z soczewicy

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa jarzynowa z makaronem zacierką

(250ml)

(seler, pszenica, jajo)

Kaszoto
warzywne (200g)
Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Ciastko
zbożowe – 1 szt

Owoc

(pszenica, żyto, owies)

Środa
14-11-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,
masło, pasta
jajeczna, pasta ze słonecznika
,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Zupa pomidorowa z ryżem
(250 ml)

(seler)

Panierowane tofu pieczone w piecu
(100g), ziemniaki puree z
koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), ogórek
kiszony-
Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa – 250 ml

Racuchy z jabłkiem i dynią
2szt

(pszenica, jogurt, jajo)

Czwartek
15-11-2018
Herbata
miętowa z cytryną
(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło
(10g) pasta z fasoli (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor,
szczypiorek.

(seler, jajo, jogurt)

Zupa ogórkowa z ziemniakami
(
250 ml)

(seler)

Leczo
warzywne (100g), ziemniaki puree (100g)

Kompot
(250 )

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g) ser
żółty
(30g) Owoc – 1
szt
Warzywa do
chrupania
Piątek
16-11-2018
Ryż
na mleku (200
ml),masło (5g),
pieczywo pszenne
(30g),pasta bambino (30g)

(miód, kakao)

Barszczyk czerwony z ziemniakami
(250
ml)

(seler, ziemniaki)

Naleśniki z serem twarogowym polane
sosem owocowym– 2 szt

Kompot
(250 ml)

(pszenica,
ser twarogowy)

Herbata z
mięty (250ml)
Rolada
biszkoptowa –
1 porcja. Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011