JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Wtorek 13-11-2018 |
Płatki musli tropikalne z mlekiem roślinnym(200g),masło (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), szynka (30g) Warzywa (pszenica, żyto, owies) |
Zupa jarzynowa z makaronem zacierką (250ml) (seler, pszenica, jajo) |
Kaszoto warzywne (200g) Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Herbata z rumianku (250 ml) Ciastko Owoc (pszenica, żyto, owies) |
Środa 14-11-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, pasta jajeczna, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), ogórek kiszony- Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Racuchy z jabłkiem i dynią – (pszenica, jogurt, jajo) |
Czwartek 15-11-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g) krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. (seler, jajo, jogurt) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Leczo z mięsem (100g), ziemniaki puree (100g) Kompot |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g) ser żółty (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 16-11-2018 |
Ryż na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g),pasta bambino (30g) (miód, kakao) |
Barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml) (seler, ziemniaki) |
Naleśniki z serem twarogowym polane sosem owocowym– 2 szt Kompot (pszenica, |
Herbata z mięty (250ml) Rolada biszkoptowa – 1 porcja. Banan. (pszenica, jajo, jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |
||||