JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
13-11-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g),tłuszcz roślinny(10g), krakowska sucha (30g),ser tofu (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego (80g), ziemniaki puree z koperkiem, marchew z groszkiem (50g) surówka z sałat (50g) Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa– 250 ml Pieczone jabłko – 1 szt Ryż preparowany – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
14-11 -2017 |
Musli na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (5g), pasta z fasoli (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, jęczmień) |
Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml). (seler) |
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym(100g), kasza wiejska (100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej(50g) Kompot – 250 ml (pszenica,jęczmień) |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń czekoladowy wyrób własny – 1 porcja Owoc – 1 szt |
Środa
15-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, filet z drobiu pieczony w ziołach – wyrób własny, ser tofu . Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrona. |
Barszcz ukraiński (250 ml) (seler) |
Kluski śląskie z sosem mięsno-warzywnym (200g) Kompot – 250 ml (seler, pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Sałatka owocowa z granolą – 1 porcja (miód, pszenica, jęczmień, żyto) |
Czwartek
16-11-2017 |
Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)szynka wieprzowa (30g), pasta z ryby (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z sosem mięsnym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka z drobiu z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
17-11-2017 |
Płatki jaglane z rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g), ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cebuli z grzankami ziołowymi ( 250 ml) (seler, pszenica) |
Ryż z bukietem warzyw posypany serem tofu (200g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |