JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
13-11-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),ser mozzarella (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki puree z koperkiem, marchew z groszkiem (50g) sałata w śmietanie (50g) Kompot– 250 ml (masło) |
Herbata miętowa– 250 ml Pieczone jabłko – 1 szt Ryż preparowany – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
14-11 -2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z miksem nasion prażonych i rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym(100g), kasza jaglana (100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej(50g) Kompot – 250 ml (jajo, śmietana ,masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń czekoladowy wyrób własny– 1 porcja Owoc – 1 szt (mleko) |
Środa
15-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, filet z drobiu pieczony w ziołach – wyrób własny, ser żółty . Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrona. |
Barszcz ukraiński (250 ml) (seler, śmietana) |
Pieczone ziemniaki posypane koperkiem z sosem mięsno-warzywnym (200g) Kompot – 250 ml (seler) |
Herbata z rumianku – 250 ml Sałatka owocowa z prażonymi płatkami owsianymi bezglutenowymi – 1 porcja (miód) |
Czwartek
16-11-2017 |
Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)szynka wieprzowa (30g), pasta z ryby (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor Warzywa do chrupania. Owoc -1 szt |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z sosem mięsnym (200g) Kompot (250 ml) ( ser żółty) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) szynka z drobiu z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
17-11-2017 |
Płatki jaglane z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cebuli z z nasionami z dyni ( 250 ml) (seler, śmietana, masło) |
Ryż z bukietem warzyw posypany serem tofu (200g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |