JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
13-11-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),ser modelarza kulka – 8 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki puree z koperkiem, marchew z groszkiem (50g) sałata w śmietanie (50g) Kompot– 250 ml (pszenica, masło)) |
Herbata miętowa– 250 ml Pieczone jabłko – 1 szt ryż preparowany – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
14-11 -2017 |
Musli na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml). (seler, pszenica, jajo) |
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym(100g), kasza wiejska (100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej(50g) Kompot – 250 ml (pszenica,jajo, masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń czekoladowy – 1 porcja Owoc – 1 szt (mleko) |
||
Środa
15-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, filet z drobiu pieczony w ziołach – wyrób własny, ser żółty . Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek, miks sałat.. Gruszka, jabłko. |
Barszcz ukraiński (250 ml) (seler, śmietana) |
Kluski śląskie z sosem mięsno-warzywnym (200g) Kompot – 250 ml (seler) |
Herbata z rumianku – 250 ml Sałatka owocowa z granolą – 1 porcja (miód, pszenica, jęczmień, żyto) |
||
Czwartek
16-11-2017 |
Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g)szynka wieprzowa (30g), pasta z ryby (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron spaghetti z sosem mięsnym (200g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajo, ser żółty) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka z drobiu z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
17-11-2017 |
Płatki jaglane z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cebuli z grzankami ziołowymi ( 250 ml) (seler, śmietana, pszenica, masło) |
Pierogi ruskie z kefirem (200g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciastko zbożowe Banan – 1 szt. (pszenica, żyto) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||