JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

13-08-2018

Kasza jaglana na mleku z rodzynkami (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Warzywa do chrupania.

Zupa brokułowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z warzywami posypany serem twarogowym (200g), surówka z jabłka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Baton owocowy– 1 szt

Owoc- 1 szt

Wtorek

14-08-2018

Herbata owocowa (200g), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), paprykarz (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor.

(ryba)

Rosół z makaronem ryżowym.

(250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g)

Kompot (250 ml)

(mało)

Herbata z rumianku – 250 ml

Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja

Czwartek

16-08-2018

Herbata (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g)pasta ze słonecznika (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa szczawiowa z jakiem i ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki -2 szt w sosie pomidorowym.

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

17 -08-2018

Herbata (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), ser żółty(30g),dżem(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Zupa z groszku zielonego

(250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, masło)

Herbata z mięty (250ml)

Muffinki bezglutenowe– 2 szt

Banan – 1 szt

(miód, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011