JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek 13-08-2018 |
Kasza manna na mleku z rodzynkami (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa brokułowa z ziemniakami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Pierogi leniwe z bułka tartą (200g), surówka z mzrchwi z jabłkiem (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jogurt, ser twarogowy) |
Herbata owocowa (250 ml) Ciastko zbożowe – 1 szt Owoc- 1 szt (owies, pszenica, żyto) |
||
Wtorek 14-08-2018 |
Herbata owocowa (200g), masło (10g), pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), pasta rybna (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor. (ryba) |
Rosół. (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g) Kompot (250 ml) (mało) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja |
||
Czwartek 16-08-2018 |
Herbata (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g),masło (10g)pasta ze słonecznika (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa szczawiowa z jakiem i ziemniakami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki -2 szt w sosie pomidorowym. Kompot (250 ) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Piątek 17 -08-2018 |
Herbata (250 ml), pieczywo pszenne (60g), ser żółty(30g),dżem(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. |
Zupa z groszku zielonego. (250 ml) (seler, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g) Kompot (250 ml) (śmietana, masło) |
Herbata z mięty (250ml) Muffinki – 2 szt Banan – 1 szt (miód, pszenica, owies, żyto, jogurt) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
||||||