JADŁOSPIS (bezglutenowe) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
11-12-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (5g), szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Bukiet warzyw z ryżem posypany serem tofu (180g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa– 250 ml Galaretka z syropu malinowego – 1porcja Chrupki kukurydziane |
||
Wtorek
12-12 -2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml (masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Koktajl owocowy z avocado – 200 ml (jogurt) |
||
Środa
13-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, ser żółty, szynka wieprzowa. Masło. Pieczywo bezglutenowe Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml) (seler) |
Gołąbki w sosie pieczarkowym (200g) Kompot – 250 ml (seler, śmietana) |
Herbata z rumianku – 250 ml Budyń czekoladowy -1 porcja (wyrób własny) Owoc (mleko, kakao bezglutenowe) |
||
Czwartek
14-12-2017 |
Płatki kukurydziane z rodzynkami z mlekiem (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti z makaronu ryżowego (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
15-12-2017 |
Płatki jaglane z mlekiem(250 ml), pieczywo bezglutenowe, dżem truskawkowy Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa krem z nasionami ( 250 ml) (seler, śmietana, masło) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)bukiet warzyw (100g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||