JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
11-12-2017 |
Musli tropikalne na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (5g), szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Pierogi leniwe z polane bułką tartą (180g) Kompot – 250 ml (pszenica, jajo, masło) |
Herbata owocowa– 250 ml Galaretka z syropu malinowego – 1porcja Chrupki kukurydziane |
||
Wtorek
12-12 -2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska (250 ml). (seler, pszenica, jajo) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml (masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Koktajl owocowy z avocado – 200 ml (jogurt) |
||
Środa
13-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, ser żółty, szynka wieprzowa. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml) (seler) |
Gołąbki w sosie pieczarkowym (200g) Kompot – 250 ml (seler, śmietana) |
Herbata z rumianku – 250 ml Budyń czekoladowy -1 porcja Owoc (mleko, pszenica) |
||
Czwartek
14-12-2017 |
Płatki żytnie z rodzynkami z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30g) masło (5g)szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti (200g) Kompot (250 ml) (pszenica , jajko) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
15-12-2017 |
Płatki jaglane na mleku (250 ml),rogal maślany, dżem truskawkowy Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa krem z grzankami ( 250 ml) (seler, śmietana, masło, pszenica) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)bukiet warzyw (100g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciastko zbożowe – 1 szt Banan – 1 szt. (owies, żyto, pszenica) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||