JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
11-09-2017 |
Bufet szwedzki Mleko roślinne, herbata owocowa, pieczywo pszenne i żytnie, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu, pasta ze słonecznika, krakowska sucha, filet z kurczaka, roszponka, pomidor, szczypiorek, ogórek, papryka, maliny, borówki. |
Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami i mięsem drobiowym (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego pieczonego w warzywach (150g) , ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku -250 ml
Budyń na mleku roślinnym – 1 porcja Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
12-09-2017 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny(5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania | Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)
(seler) |
Kotlet schabowy pieczony w piecu (100g), puree dyniowo-ziemniaczane (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot – 250 ml |
Koktajl owocowo na mleku roślinnym (banan, kiwi) – 250 ml
Baton owocowy – 1 szt |
Środa
13-09-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g), pasta z fasoli(30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania. |
Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml).
(seler) |
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior (100g). Kompot (250g) | Herbata z rumianku– 250 ml
Ryż z musem owocowym– szt1. |
Czwartek
14-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g)tłuszcz roślinny (10g) pasta rybna (30g), filet z drobiu w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczana z mięsem wieprzowym(250 ml)
(seler) |
Makaron ryżowy z owocami i polewą daktylową (200g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g)szynka drobiowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
15 -09-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g)tłuszcz roślinny (10g),pasta ze słonecznika (30 g), dżem (15g)
Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem ryżowym( 250 ml)
(seler) |
Leczo warzywne (cukinia, papryka, fasolka szparagowa, fasolka mung) 200 g, ziemniaki puree (100g) |
Herbata owocowa – 250 ml Kisiel malinowy – 1 porcja Chrupki kukurydziane – 1op. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |