JADŁOSPIS |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
11-03-2019 |
Musli na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g) szynka z drobiu (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa krupnik kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Pieczeń mięsno warzywny w sosie koperkowym (180g), ryż basmati (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (jajko, pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Rogal maślany masłem i miodem – 1 porcja (pszenica) |
|
Wtorek
12-03-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta marchewkowa z pestkami dyni (20g), parówki bezglutenowe – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kluski śląskie (100g), sos mięsny (100g), surówka z buraka (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Racuchy z jabłkiem i dynią – 1 porcja (jogurt, pszenica jajko) |
|
Środa 13-03-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, masło, szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowego i szczypiorku, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska (250 ml) | Porcja mięsa drobiowego (180g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka wiosenna (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Deser z wiśniami – 1 porcja (jogurt, miód,pszenica jajko) |
|
Czwartek
14-03-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), paprykarz(20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Spaghetti bolognese (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) (ser, pszenica, jajko) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne(60g), flet z indyka (30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
15-03-2019 |
Herbata owocowa (200 ml), masło (10g), pieczywo pszenne(60g), pasta bambino (20g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania | Zupa duet fasolowy z ziemniak (250ml)
(seler, śmietana) |
Naleśniki z serem i owocami (180 g) polane jogurtem
Kompot (250g) (miód) |
Herbata z mięty (250ml)
Mufinnki z czerwoną porzeczką – 2 szt. Banan. (jajko, pszenica, żyto, owies, jogurt) |