JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
10-07-2017 |
Płatki zbożowe na mleku (200 ml),pieczywo pszenne (30g), masło (5g), parówki mini – 2 szt
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek. Owoc- szt.1 Warzywa do chrupania |
Zupa brokułowa z ryżem (250 ml)
(seler) |
Leczo z mięsem drobiowym (200 g), ziemniaki puree z koperkiem (100 g)
Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml
Jogurt naturalny z owocami i prażonymi nasionami – 1 szt |
Wtorek
11 -07-2017 |
Herbata miętowa z cytryną(250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (5g) szynka drobiowa (30g), pasta rybna (30g)
Warzywa na pieczywo: rukola, ogórek, szczypiorek.. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem
(250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie musztardowo-paprykowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), surówka z kiszonej kapusty 100g)
Kompot – 250 ml (śmietana) |
Kakao na mleku (250 ml)
Rogal mleczny, masło, miód Owoc- 1 szt |
Środa
12-07-2017 |
Musli na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30 g), masło (10g), pasta z jaj (30g), krakowska z drobiu (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, papryka Owoc- 1 szt .Warzywa do chrupania. (ser twarogowy) |
Zupa krem z ogórka zielonego z grzankami
(250 ml) (seler) |
Kotlet warzywno-mięsny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), mizeria (100g),
Kompot (250 ml) (masło) |
Serek szkolny – 200 ml
Chrupki kukurydziane – 1 op |
Czwartek
13-07-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g), pasztet drobiowo-warzywny z żurawiną (30g)- wyrób własny
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata. Warzywa do chrupania ( pszenica, jajo) |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
(250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Naleśniki z serem polane sosem owocowym (200g)
Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy,jogurt) |
Sok owocowy– 1 szt, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), szynka drobiowa (30g),rukola, papryka
Warzywa do chrupania |
Piątek
14 -07-2017 |
Płatki owsiane na mleku(250 ml)
Pieczywo pszenne (30g), masło (5g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g).. Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami maśle( 250 ml)
(seler) |
Kolorowy makaron z warzywami z białym sosem (200g), posypane prażonymi nasionami dyni
Kompot(250 ml) (pszenica, ser, śmietana) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml)
Galaretka jogurtowa z owocami– 1 szt Warzywa do chrupania. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |