JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE | PODWIECZOREK (15%) | ||
Poniedziałek 10-12-2018 |
Herbata owocowa (250g), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta ze ciecierzycy (20g), szynka drobiowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowyz polewą truskawkową z dodatkiem tofu Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Jabłecznik z kaszą jaglaną – 1porcja |
Wtorek 11-12-2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami(250g), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ żytni (60g), szynka wieprzowa w ziołach pieczona w piecu (30g) – wyrób własny Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Barszczyk czerwony z ziemniaki (250 ml) (seler) |
Potrawka z ryżu z mięsem drobiowym(250g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Bułka pszenna (pszenica) |
Środa 12-12-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, t. roślinny, ser żółty z cukinii, pasta, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Schab w panierce z płatków kukurydzy, pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kisiel owocowy -1 porcja |
Czwartek 13-12-2018 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z ryby(20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem (250 ml) (seler) |
Pierogi z owocami (200g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g),t. rośl.(10g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 14-12-2018 |
Müsli tropikalne na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne -chałka (60g), dżem (20g), pasta z batatów (20g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies) |
Zupa krem z dyni z grzankami (250 ml) (seler, pszenica) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego (50g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml) Muffiny z jabłkiem – 2 szt Banan. (pszenica, owies, żyto) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem |