JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 10-09-2018 |
Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie (60g),pasta z sera twarogowego na słodko(30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek. Melon. |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml) (seler, pszenica, śmietana, jajo) |
Leczo warzywne z fasolą (200g), ziemniaki puree z koperkiem (100g) Kompot (250 ml) |
Smoothe – 200 ml |
Wtorek 11-09-2018 |
Herbata owocowa(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta ze słonecznika (30g), pasta ze soczewicy (30 g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek. Arbuz. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250ml) (seler, śmietana) |
Pulpety warzywne (100g) w sosie pomidorowym, kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), brokuł na parze (50g) Kompot (250 ml) (jajo, pszenica) |
Herbata z mięty z cytryna (250g) Racuchy z dynia i jabłkiem – 2 szt (pszenica, jajo) |
Środa 12-08-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, roślinny, pasta jajeczna, pasta z fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Marchwianka z makaronem gwiazdki (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Łazanki z pieczonym serem tofu(200g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajo) |
Herbata owocowa (250 ml) Galaretka z soku owocowego i jogurtu – 1 porcja |
Czwartek 13-08-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g) pasta z marchewki i daktyli (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. |
Zupa kapuśniaczek z ziemniakami, ( 250 ml) (seler) |
Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z jabłkiem (100g) Kompot (250 ) (pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g), pasta z soczewicy (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 14-08-2018 |
Kaszka manna na mleku z rodzynkami (200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z sera twarogowego z bakaliami (30g) |
Zupa z dyni – krem z grzankami. (250 ml) (seler, pszenica, śmietana) |
Panierowany i pieczony ser tofu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł (50g), surówka z pomidora (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko z dyni – 1 porcja. Banan. (pszenica, jajo) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |