JADŁOSPIS (bzmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
09-09-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika. Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. | Zupa pomidorowa z ryżem basmati (250 ml)
(seler) |
Pieczone mięso w piecu konwekcyjnym z warzywami (180g)
Kompot (250 ml) |
Koktajl smoothie 200 ml
(cukinia, malina, jabłko, miód) |
|
Wtorek
10-09-2019 |
Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. | Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym(100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Buła z miodem – 1 szt. Jabłko (pszenica) |
|
Środa 11-09-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, ogórek, szczypiorek. Śliwki. |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Kaszotto z mięsem (200g), ogórek kiszony, pomidorki.
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Mus owocowy – 1 porcja (wyrób własny) |
|
Czwartek
12-09-2019 |
Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (5g), filet wędzony z drobiu (30g), paprykarz warzywny (20g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Owoc | Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt.
Kompot (250 ml) |
Woda niegazowana (200ml),
Budyń waniliowy na mleku roślinnym z borówkami – 1porcja |
|
Piątek
13-09-2019 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z bakłażana (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Gruszka | Zupa barszczyk biały z serem tofu (250ml)
(seler) |
Porcja fileta z ryby miruny -pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g, sałatka z ogórka (50g), pomidor. Kompot (250g)
(śmietana, pszenica) |
Herbata z mięty (250ml)
Baton owocowy – 1 szt. Banan – 1 szt. |