JADŁOSPIS (bzmleczny, bezjajeczny)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

09-09-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika. Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z ryżem basmati (250 ml)

(seler)

Pieczone mięso w piecu konwekcyjnym z warzywami (180g)

Kompot (250 ml)

Koktajl smoothie 200 ml

(cukinia, malina, jabłko, miód)

Wtorek

10-09-2019

Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym(100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Buła z miodem – 1 szt.

Jabłko

(pszenica)

Środa
11-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, ogórek, szczypiorek.

Śliwki.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Kaszotto z mięsem (200g), ogórek kiszony, pomidorki.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Mus owocowy1 porcja

(wyrób własny)

Czwartek

12-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (5g), filet wędzony z drobiu (30g), paprykarz warzywny (20g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Owoc Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt.

Kompot (250 ml)

Woda niegazowana (200ml),

Budyń waniliowy na mleku roślinnym z borówkami – 1porcja

Piątek

13-09-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z bakłażana (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Gruszka Zupa barszczyk biały z serem tofu (250ml)

(seler)

Porcja fileta z ryby miruny -pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g, sałatka z ogórka (50g), pomidor. Kompot (250g)

(śmietana, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 szt.

Banan – 1 szt.