JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 16-09-2019 Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z słonecznika. Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z ryżem basmati (250 ml) (seler, śmietana) Pierogi bezglutenowe (180 g), surówka z marchwi i jabłek. Kompot (250 ml) (pszenica) Koktajl smoothie 200 ml (cukinia, malina, jabłko, miód) Wtorek 17-09-2019 Kaszka jaglana na mleku (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) Porcja mięsa drobiowego w sosie musztardowym (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g) Kompot (250 ml) (śmietana) Herbata owocowa (250 ml) Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt. Jabłko (pszenica) Środa 18-09-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, ogórek, szczypiorek. Śliwki. Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) Kaszotto z mięsem (200g), ogórek kiszony, pomidorki. Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Serek owocowy – 1 porcja (wyrób własny) (ser twarogowy) Czwartek 19-09-2019 Herbata owocowa (200ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (5g), filet wędzony z drobiu (30g), paprykarz warzywny (20g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Owoc Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt. Kompot (250 ml) Woda niegazowana (200ml), Budyń bezglutenowy waniliowy z borówkami – 1porcja (mleko) Piątek 20-09-2019 Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g), ser żółty (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Gruszka Zupa barszczyk bezglutenowy biały z jajkiem (250ml) (seler, śmietana) Porcja fileta z ryby miruny –pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g, mizeria (50g), pomidor. Kompot (250g) (śmietana, pszenica) Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy – 1 szt. Banan – 1 szt. 2019-09-09