JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-07-2018

Herbata z rumianku (200g), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), parówki – 2 szt, pasta z sera tofu i papryki (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z ryżem

(250 ml)

(seler)

Ryż z owocami polane musem owocowym z mlekiem roślinnym(200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Bułka pszenna, miód, -1 szt

Owoc.

(pszenica)

Wtorek

10-07 -2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (250g), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/ graham (30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Zupa szczawiowa z serkiem tofu

(250 ml)

(seler)

Kotlet schabowy (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z ogórka(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Budyń na mleku roślinnym 1 porcja

Owoc.

Środa

11-07-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i rzodkiewek, ser z cukinii, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa ziemniaczanka

(250 ml)

(seler)

Ziemniaki (100g), sos mięso-warzywny (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Smoothe zielone (250 ml)

Sezamki– 1 szt

(miód)

Czwartek

12-07-2018

Płatki jaglane na mleku roślinnym z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), sałatka jarzynowa (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa fasolowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z warzywami (200g)

Kompot (250 )

Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta z fasoli Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

13 -07-2018

Herbata (250 ml), pieczywo pszenne (60g), pasta ze słonecznika (30g), nutella naturalna (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Owoce drobne – mix.

(miód, kakao)

Zupa krupnik

(250 ml)

(seler, jęczmień )

Kotlet z batata (200g), ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy– 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011