JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 09-04-2018 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),tłuszcz roślinny(10g), pasta ze sera tofu i ogórka (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, kiełki. Melon . |
Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gulasz wieprzowy (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Budyń czekoladowy – 1 porcja Sezamki – 1 szt, Owoc- 1 szt (pszenica) |
Wtorek 10-04 -2018 |
Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny(5g) krakowska sucha (30g),pasta z fasoli(30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Prażone nasiona. (pszenica, żyto,owies) |
Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Pieczone w piecu mięso drobiowe w sosie z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g) Kompot (250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Galaretka owocowa – 1 porcja Sezamki– 1 szt Owoc – 1 szt |
Środa 11-04 -2018 |
Stół szwedzki Kawa inka/mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i rzodkiewek, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Udko kurze pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej (50g), marchew na parze (50g) Kompot (250 ml) |
Koktajl owocowy (truskawki, mango) – 200 ml (mleko roślinne) |
Czwartek 12-04-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta rybna (30g), pasta z nasion słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami pulpecikami mięsnymi (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z warzywami oraz z serem tofu (200g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha papryka. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 13-04-2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne(30g),tłuszcz roślinny (5g), pasta bambino -wyrób własny Prażone nasiona. (owies, kakao,miód) |
Zupa duet fasolowy (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli z sosem pomidorowym (100g), ziemniaki puree z dynią posypane koperkiem i kiełkami(100 g), marchew z groszkiem (50g),surówka z ogórka kiszonego(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |