JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-04-2018

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),tłuszcz roślinny(10g), pasta ze sera tofu i ogórka (30g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, kiełki.

Melon .

Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Budyń czekoladowy – 1 porcja

Sezamki – 1 szt, Owoc- 1 szt

(pszenica)

Wtorek

10-04 -2018

Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny(5g) krakowska sucha (30g),pasta z fasoli(30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Prażone nasiona.

(pszenica, żyto,owies)

Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Pieczone w piecu mięso drobiowe w sosie z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g)

Kompot (250ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka owocowa – 1 porcja

Sezamki– 1 szt

Owoc – 1 szt

Środa

11-04 -2018

Stół szwedzki

Kawa inka/mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i rzodkiewek, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Rosół z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Udko kurze pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej (50g), marchew na parze (50g)

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy (truskawki, mango) – 200 ml

(mleko roślinne)

Czwartek

12-04-2018

Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta rybna (30g), pasta z nasion słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami pulpecikami mięsnymi (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z warzywami oraz z serem tofu (200g)

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha papryka. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

13-04-2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne(30g),tłuszcz roślinny (5g), pasta bambino -wyrób własny

Prażone nasiona.

(owies, kakao,miód)

Zupa duet fasolowy (250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli z sosem pomidorowym (100g), ziemniaki puree z dynią posypane koperkiem i kiełkami(100 g), marchew z groszkiem (50g),surówka z ogórka kiszonego(50g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011