JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
08-11-2018
Ryż
na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo
pszenne/żytnie
(30g), pasta z awokado i gruszki (15g),pasta
ze słonecznika (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa z fasolki szparagowej z
ziemniakami (250 ml)

Spaghetti warzywne
(250 g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbata
owocowa (250 ml)
Mleko
roślinno- owocowe – wyrób własny (200 ml

Chrupki
kukurydziane – 1op.

Wtorek
09-10-2018
Herbata
owocowa(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/
graham
(60g), pasta z sera
tofu i ogórka(30g),
parówki – 2 szt

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania.

Zupa barszczy biały z jajkiem.

(250ml)

(seler)

Kluski
leniwe z serem
(150g), sałatka z pomarańcza, gruszki, w
sosie melonowo-awokadowym
(100g)

Kompot
(250 )

(śmietana, miód, pszenica)

Kakao na
mleku roślinnym (250 ml)

Rogal z
miodem – 1 szt

(pszenica)

Środa
10-10-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinn
y,
sałatka jarzynowa,
pasta z fasoli,
m
iks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa jarzynowa z ziemniakami
(250
ml)

(seler)

Kotleciki
z ciecierzycy w sosie (100g), kasza
jęczmienna

(100g),surówka z kapusty kiszonej(100g)
Kompot (250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Kisiel
-z owocami – 1porcja

Biszkopciki – 5 szt

Czwartek
11-10-2018
Kawa zbożowa z mlekiem
roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie
(60g),tłuszcz roślinny
(10g), pasta z soczewicy, pieczone
bataty- pasta (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk czerwony z
ziemniakami.
(250 ml)

(seler)

Gołąbki
warzywne w sosie pomidorowym – 2 szt

Kompot (250 ml)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
tłuszcz roślinny(10g),pasta z batatów(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
12-10-2018
Musli na mleku
roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne
(30g), ser tofu z dżemem malinowym (30g)

Warzywa do chrupania.

(pszenica, żyto, jęczmień)

Zupa z ogórka kiszongo z ryżem
(250
ml)

(seler)

Pieczone tofu100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g).

Kompot
(250 ml)

Herbata z
mięty (250ml)
Ciastko
zbożowe–
1 porcja. Banan.

(pszenica, żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011