JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 08-11-2018 |
Ryż na mleku (200g),masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z awokado i gruszki (15g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (250 ml) (śmietana, seler) |
Spaghetti bolognese (250 g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (pszenica, jajo) |
Herbata owocowa (250 ml) Jogurt owocowy – wyrób własny (200 ml Chrupki |
Wtorek 09-10-2018 |
Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g), parówki – 2 szt Warzywa Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczy biały z jajkiem.
(250ml) (seler, śmietana) |
Kluski leniwe z serem (150g), sałatka z pomarańcza, gruszki, w sosie melonowo-awokadowym (100g) Kompot (śmietana, miód, pszenica) |
Kakao na mleku (250 ml) Rogal z (pszenica) |
Środa 10-10-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, sałatka jarzynowa, ser mozzarella, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Bitki ze schabu w sosie (100g0, kasza jęczmienna (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g) Kompot (250 ml) |
Herbarta owocowa (250ml) Kisiel -z owocami – 1porcja Biszkopciki – 5 szt |
Czwartek 11-10-2018 |
Kawa zbożowa z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), pasta z soczewicy, szynka wieprzowa pieczona -wyrób własny (30g0 Warzywa na pieczywo: rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),szynka drobiowa(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 12-10-2018 |
Musli na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser biały z dżemem malinowym (30g) Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto, jęczmień) |
Zupa z ogórka kiszonego z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Pieczona ryba 100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g). Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowe– 1 porcja. Banan. (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |