JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

08-01-2018

Kasza jaglana z amarantusem na mleku z bakaliami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), krakowska sucha(30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z mięsem wieprzowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa z ryżem i z bukietem warzyw (250g)

Kompot– 250 ml

Herbata owocowa – 250 ml

Baton owocowy 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

09 -01 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g),szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml).

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym(100g), kasza gryczana palona z soczewicą(100g), marchew junior (50g), surówka z kapusty czerwonej (50g)

Kompot – 250 ml

Kakao bezglutenowe na mleku -250 ml

Budyń waniliowy z malinami – 1 porcja

Owoc – 1 szt

( mleko)

Warzywa do chrupania

Środa

10-01-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, pasztet drobiowy – wyrób własny, mozzarella. Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet schabowy bez panierki pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-dyniowe z masłem posypane koperkiem(100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej (50g)

Kompot -250 ml

Biała herbata z cytryną -250 ml

Kisiel truskawkowy z nasion lnu – 1porcja

sezamki – 1 szt Warzywa do chrupania

Czwartek

11-01-2018

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), pasta jajeczna (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa marchwianka z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Spaghetti z makaronem ryżowym– 200g

Kompot – 250 ml

(seler, ser żółty)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

12-01-2018

Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml), bułka maślana (60g) masło (10g) ser żółty(30g), miód

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa krem brokułów z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny w ziołach pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-selerowe z koperkiem (100g), surówka ogórka kiszonego(50g), marchew junior (50g) Kompot (250 ml)

( masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Muffiny – 2 szt

Banan – 1 szt

( jajo, jogurt)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011