JADŁOSPIS (bezgluteowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 07-05-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200ml),pieczywo bezglutenowe(30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa botwinka z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana) |
Gulasz drobiowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g) surówka z ogórka kiszonego(100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Serniczek wyrób własny – 1 porcja Owoc- 1 szt (ser twarogowy, jogurt, jajo,miód) |
Wtorek 08-05 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) krakowska sucha (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, szczypiorek. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z ryżem basmati (200g), surówka z marchwi i jabłek(100g) Kompot (250ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (miód) |
Środa 09-05 -2018 |
Stół szwedzki Herbata/mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, ser twarogowy w plasterkach szynka wieprzowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa marchwianka z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ziemniaki puree z koperkiem(100g), sos mięsno-warzywny (100g), marchew na parze (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Ryż z sosem owocowym – 1 porcja (jogurt) |
Czwartek 10-05-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa z brokuła z ziemniakami(250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki w sosie pomidorowym– 2 szt Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser żółty ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 11-05-2018 |
Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło(5g), pasta z sera twarogowego na słodko (30g) Prażone nasiona. (miód) |
Zupa kalafiorowa na maśle (250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej100g) Kompot (250 ml) (śmietana) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy– 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |