JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
06-11-2017 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ryż z serem tofu polane sosem owocowym – 200 g Kompot– 250 ml |
Herbata owocowa– 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
07-11 -2017 |
Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Rosół z ryżem250 ml). (seler) |
Kotlet schabowy w bez panierki pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g) Kompot – 250 ml |
Koktajl na mleku roślinnym owocowy – 200 ml Chrupki kukurydziane – 1 op. |
Środa
08-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, roślinne pasta z sera tofu i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Pieczywo mieszane. Tłuszcz roślinny. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Śliwki, winogron. (ryba) |
Zupa ze szpinaku z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g) Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym– 250 ml Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem – 1 porcja Owoc – 1 szt. (pszenica) |
Czwartek
09-11-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml) (seler, jęczmień) |
Ryż z jabłkiem polane polewą owocową , posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) filet z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
10-11-2017 |
Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g), pasta ze słonecznika (30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny w ziołach pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g),ogórek(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny) Banan – 1 szt. (pszenica, kakao) |
`pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |