JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
06-11-2017 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),jajko na twardo – 1 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron z serem twarogowym polane sosem owocowym – 200 g Kompot– 250 ml (pszenica, jajo, jogurt) |
Herbata owocowa– 250 ml Ciastko – 1 szt Banan Warzywa do chrupania (pszenica, jajo) |
Wtorek
07-11 -2017 |
Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Zupa wiejska(250 ml). (seler, pszenica, jajo) |
Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g) Kompot – 250 ml (pszenica,jajo, masło) |
Koktajl owocowy – 200 ml Chrupki kukurydziane – 1 op. (jogurt) |
Środa
08-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, pasta z sera twarogowego i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek, miks sałat.. Śliwki, winogron. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem i ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g) Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku – 250 ml Rogal maślany z masłem i miodem – 1 porcja Owoc – 1 szt. (pszenica) |
Czwartek
09-11-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml) (seler, jajo, jęczmień) |
Naleśniki z jabłkiem polane polewą śmietanową, posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) filet z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
10-11-2017 |
Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (10g), ser żółty(30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem ( 250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Paluszki rybne(100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g), mizeria (50g) Kompot (250 ml) (masło, pszenica, jajo, masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny) Banan – 1 szt. (pszenica, masło, jajo, kakao) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |